Vmware Certified Professional - Pass4Test.JP,IT技術者に向きの問題集

Pass4Test.JPはCisco、Microsoft、IBM、HP、CompTIA、SUN、Oracle、VMWareなど、各種類のIT認定試験を提供しております。

SASInstitute A00-202認定試験の受験者はこれを読まなければならない!

Pass4testのIT専門家グループによって作り上げられった作品で、お客様は簡単にIT知識を身につけることができると思っております。弊社のA00-202問題集は最も理解しやすいものを提供し、弊社のA00-202の品質と価値は最も最新で、きっとパスできることを保証いたします。弊社の練習問題のご利用によって、自信が上がるだけじゃなく、98%以上の的中率を確認しながら学習を進めることができるため、学習理解度の確認に一番ふさわしいのでございます。より多くの問題集をより便利にさせ、さらに低価格でお客様に提供することもできるようになりました。

SASInstitute SAS Institute Systems Certification A00-202

弊社の製品を使うのは受験者たちを安心させる一番よい選択に違いありません。Pass4Testは一年間で無料更新サービスを提供することができるだけではなく、A00-202(SAS advanced programming exam)認定試験の合格に大変役に立つます。もし試験内容が変えば、早速お客様にお知らせします。そして、もし更新版がれば、お客様にお送りいたします。Pass4testは無料でサンプルを提供することができます。無料サンプルのご利用によってで、もっと自信を持ってA00-202認定試験に合格することができます。

試験番号:A00-202
試験科目:SASInstitute 「SAS advanced programming exam」
問題と解答:全130問

Pass4TestのSASInstitute A00-202問題集のご利用によって100%合格することが保証できます。弊社は一回で合格することを保証し、もし弊社のA00-202問題集のご利用によって、試験に不合格になる場合は、弊社は全額返金いたします。 弊社は一年以内に無料でA00-202最新版を提供し、一回で合格することを保証いたします。詳しい問題集の内容を了解したいのなら、以下の問題を読んでみましょう。

購入前にお試し,私たちの試験の質問と回答のいずれかの無料サンプルをダウンロード:http://pdf.pass4test.jp/A00-202.pdf

1. Which of the following statement(s) in the DATASETS procedure alters the name of a SAS data set
stored in a SAS data library?
A. RENAME statement only
B. CHANGE statement only
C. MODIFY and RENAME statements
D. MODIFY and CHANGE statements
Answer: B

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

2. The following SAS program is submitted: <insert statement here>; %let development = ontime; proc
print data = sasuser.highway; title "For &dept"; title2 "This project was completed &development"; run;
Which one of the following statements completes the above and resolves title1 to "For
research&development"?
A. %let dept = %str(research&development);
B. %let dept = %str(research%&development);
C. %let dept = %nrstr(research&development);
D. %let dept = %nrstr(research%&development);
Answer: C

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

3. Which one of the following options controls the pagesize of a SAS data set?
A. SIZE=
B. BUFNO=
C. BUFSIZE=
D. PAGESIZE=
Answer: C

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

4. Given the following SAS data set ONE: ONE REP COST
SMITH

200
SMITH

400
JONES

100
SMITH 600
JONES

100
JONES

200
JONES

400
SMITH

800
JONES

100
JONES 300
The following SAS program is submitted: proc sql; select rep, avg(cost) as AVERAGE from one group by
rep having avg(cost) > (select avg(cost) from one); quit; Which one of the following reports is generated?
A. REP AVERAGE
JONES 200
B. REP AVERAGE
JONES 320
C. REP AVERAGE
SMITH 320
D. REP AVERAGE
SMITH 500
Answer: D

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

5. The following SAS program is submitted: proc sort data = sales tagsort; by month year; run; Which of
the following resource(s) is the TAGSORT option reducing?
A. I/O usage only
B. CPU usage only
C. I/O and CPU usage
D. temporary disk usage
Answer: D

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

6. The following SAS program is submitted: data one; do i = 1 to 10; ptobs = ceil(ranuni(0) * totobs); set
temp point = ptobs nobs = totobs; output; end; stop; run; The SAS data set TEMP contains 2,500,000
observations. Which one of the following represents the possible values for PTOBS?
A. any integer between 1 and 10
B. any real number between 0 and 1
C. any integer between 1 and 2,500,000
D. any real number between 1 and 2,500,000
Answer: C

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

7. Which one of the following programs contains a syntax error?
A. proc sql; select product.*, cost.unitcost, sales.quantity
from product p, cost c, sales s where p.item = c.item and p.item = s.item; quit;
B. proc sql; select product.*, cost.unitcost, sales.quantity from product, cost, sales where product.item =
cost.item and product.item = sales.item; quit;
C. proc sql; select p.*, c.unitcost, s.quantity from product as p, cost as c, sales as s where p.item = c.item
and p.item = s.item; quit;
D. proc sql; select p.*, c.unitcost, s.quantity from product, cost, sales where product.item = cost.item and
product.item = sales.item; quit;
Answer: D

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

8. The following SAS code is submitted: %macro houses(dsn = houses,sub = RANCH); data &dsn; set
sasuser.houses; if style = "&sub"; run; %mend; %houses(sub = SPLIT)
%houses(dsn = ranch) %houses(sub = TWOSTORY) Which one of the following is the value of the
automatic macro variable SYSLAST?
A. work.ranch
B. work.houses
C. WORK.RANCH
D. WORK.HOUSES
Answer: D

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

9. Given the following SAS data sets ONE and TWO: ONE TWO NUM COUNTRY NUM CITY
______________ ______________
1 CANADA 3

BERLIN
2

FRANCE 5

TOKYO
3 GERMANY 4 BELGIUM
5 JAPAN

The following SAS program is submitted: proc sql; select country from one where not exists
(select * from two where one.num = two.num); quit; Which one of the following reports is generated?
A. COUNTRY
GERMANY JAPAN
B. COUNTRY FRANCE BELGIUM
C. COUNTRY
CANADA FRANCE BELGIUM
D. COUNTRY
CANADA FRANCE GERMANY
Answer: C

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

10. Which one of the following statements is true?
A. The WHERE statement can be executed conditionally as part of an IF statement.
B. The WHERE statement selects observations before they are brought into the PDV.
C. The subsetting IF statement works on observations before they are read into the PDV.
D. The WHERE and subsetting IF statements can be used interchangeably in all SAS programs.
Answer: B

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

11. The variable attributes of SAS data sets ONE and TWO are shown below: ONE TWO # Variable Type
Len Pos # Variable Type Len Pos 2 sales Num 8 8 2 budget Num 8 8 1 year Num 8 0 3 sales Char 8 16 1
year Num 8 0 Data set ONE contains 100 observations. Data set TWO contains 50 observations. Both
data sets are sorted by the variable YEAR. The following SAS program is submitted: data three;
merge one two; by year; run; Which one of the following is the result of the program execution?
A. No messages are written to the SAS log.
B. ERROR and WARNING messages are written to the SAS log.
C. Data set THREE is created with two variables and 50 observations.
D. Data set THREE is created with three variables and 100 observations.
Answer: B

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

12. Given the following SAS statement: %let idcode = Prod567; Which one of the following statements
stores the value 567 in the macro variable CODENUM?
A. %let codenum = substr(&idcode,length(&idcode)-2);
B. %let codenum = substr(&idcode,length(&idcode)-3);
C. %let codenum = %substr(&idcode,%length(&idcode)-2);
D. %let codenum = %substr(&idcode,%length(&idcode)-3);
Answer: C

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

13. The following SAS program is submitted: data new (bufsize = 6144 bufno = 4); set old; run; Which one
of the following describes the difference between the usage of BUFSIZE= and BUFNO= options?
A. BUFSIZE= specifies the size of the input buffer in bytes; BUFNO= specifies the number of input
buffers.
B. BUFSIZE= specifies the size of the output buffer in bytes; BUFNO= specifies the number of output
buffers.
C. BUFSIZE= specifies the size of the output buffer in kilobytes; BUFNO= specifies the number of input
buffers.
D. BUFSIZE= specifies the size of the output buffer in kilobytes; BUFNO= specifies the number of output
buffers.
Answer: B

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

14. Consider the following SAS log: 229 data sasuser.ranch sasuser.condo / view = sasuser.ranch;
230 set sasuser.houses; 231 if style = 'RANCH' then output sasuser.ranch; 232 else if style = 'CONDO'
then output sasuser.condo; 233 run; NOTE: DATA STEP view saved on file SASUSER.RANCH. NOTE: A
stored DATA STEP view cannot run under a different operating system. 234 235 proc print data =
sasuser.condo; ERROR: File SASUSER.CONDO.DATA does not exist. 236 run; NOTE: The SAS System
stopped processing this step because of errors. Which one of the following explains why the PRINT
procedure fails?
A. SASUSER.CONDO is a stored DATA step program.
B. A SAS data file and SAS data view cannot be created in the same DATA step.
C. A second VIEW=SASUSER.CONDO option was omitted on the DATA statement.
D. The view SASUSER.RANCH must be processed before SASUSER.CONDO is created.
Answer: D

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

15. Which one of the following is an advantage of creating and using a SAS DATA step view?
A. It can store an index.
B. It always accesses the most current data.
C. It works quickly through multiple passes of the data.
D. It is useful when the underlying data file structure changes.
Answer: B

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

16. Given the following SAS data sets ONE and TWO: ONE TWO YEAR QTR BUDGET YEAR QTR
SALES
2001 3 500 2001 4 300 2001 4 400 2002 1 600 2002 1 700
The following SAS program is submitted: proc sql; select one.*, sales from one, two; quit; Which one of
the following reports is generated?
A. YEAR QTR BUDGET SALES
2001 4 400 300 2002 1 700 600
B. YEAR QTR BUDGET SALES
2001 3 500 . 2001 4 400 300 2002 1 700 600
C. YEAR QTR BUDGET SALES
2001 3 500 300 2001 4 400 300 2002 1 700 600
D. YEAR QTR BUDGET SALES
2001 3 500 300 2001 4 400 300 2002 1 700 300 2001 3 500 600 2001 4 400 600 2002 1 700 600
Answer: D

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

17. Given the following SAS data set ONE: ONE NUM VAR

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

1. 2 B 3C Which one of the following SQL programs deletes the SAS data set ONE?
A. proc sql; delete table one; quit;
B. proc sql; alter table one drop num, var; quit;
C. proc sql; drop table one; quit;
D. proc sql; delete from one; quit;
Answer: C

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

18. Given the following SAS data sets ONE and TWO:
ONE TWO YEAR QTR BUDGET YEAR QTR SALES
2001 3 500 2001 4 300 2001 4 400 2002 1 600 ] 2002 1 700 The following SAS program is submitted:
proc sql; select one.*, sales from one, two
where one.year = two.year; quit; Which one of the following reports is generated?
A. YEAR QTR BUDGET SALES
2001 4 400 300 2002 1 700 600
B. YEAR QTR BUDGET SALES
2001 3 500 . 2001 4 400 300 2002 1 700 600
C. YEAR QTR BUDGET SALES
2001 3 500 300 2001 4 400 300 2002 1 700 600
D. YEAR QTR BUDGET SALES
2001 3 500 300 2001 4 400 300 2002 1 700 300 2001 3 500 600 2001 4 400 600 2002 1 700 600
Answer: C

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

19. The SAS data set TEMP has the following distribution of values for variable A: A Frequency 1 500,000
2 500,000 6 7,000,000
3,000 Which one of the following SAS programs requires the least CPU time to be processed?
A. data new; set temp; if a = 8 then b = 'Small '; else if a in(1, 2) then b = 'Medium'; else if a = 6 then b =
'Large'; run;
B. data new; set temp; if a in (1, 2) then b = 'Medium'; else if a = 8 then b = 'Small'; else if a = 6 then b =
'Large'; run;
C. data new; set temp; if a = 6 then b = 'Large '; else if a in (1, 2) then b = 'Medium'; else if a = 8 then b =
'Small';
D. data new; set temp; if a = 6 then b = 'Large ';
if a in (1, 2) then b = 'Small'; run;
Answer: C

SASInstitute   A00-202   A00-202   A00-202

20. The following SAS program is submitted: %let value = 9; %let value2 = 5; %let newval = %eval(&value
/ &value2); Which one of the following is the resulting value of the macro variable NEWVAL?
A. 1
B. 2
C. 1.8
D. null
Answer:A

投稿日: 2012/8/17 2:44:51  |  カテゴリー: SASInstitute  |  タグ: SAS Institute Systems CertificationA00-202